Згідно Закону України 3651-д орган місцевого самоврядування «Ковалівська громада» (код ЄДРПОУ: 04327264) був реорганізований і увійшов до складу Немирівської громади

Для можливості відновлення сайту дзвоніть за телефонами: (0432) 55-43-69 - Метастудія (Вінниця)
Starostat.org.ua - розробка веб-сайтів для старостинських округів ОТГ України
Ковалівська об'єднана територіальна громада
Вінницька область

Призначення відповідальних осіб для здійснення контролю за місцем та умовами проживання дітей, які перебувають або мають загрозу потрапляння у складні життєві обставини

Дата: 29.11.2018 12:03
Кількість переглядів: 423

26 листопада 2018 року сільський голова Верховод Віктор Васильович підписав Розпорядження №245 «Про призначення відповідальних осіб для здійснення контролю за місцем та умовами проживання дітей, які перебувають або мають загрозу потрапити у складні життєві обставини».

Фото без опису

Документом було призначено відповідальними за здійснення контролю за місцем та умовами проживання дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах або мають загрозу потрапляння у складні життєві обставини по с. Головеньки – в.о. старости Панадія Віктора Григоровича; с. Сподахи – в.о. старости Маліночку Юрія Миколайовича; с. Обідне – в. о. старости Іващенко Ольгу Володимирівну; с. Воловодівка та с-ще Шевченка – в.о. старости Небожак Галину Іванівну; с.Ковалівка, с. Потоки, с. Межигірка – спеціаліста І категорії відділу освіти та гуманітарної політики Олесь Наталію Михайлівну. Розпорядження передбачає, що відповідальні особи повинні у разі виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах негайно повідомляти до виконавчого комітету Ковалівської сільської ради та служби у справах дітей Немирівської РДА відомості про таку дитину, у разі встановлення по відношенню до дитини випадків будь-яких видів насилля – до органів Національної поліції та закладів охорони здоров’я, а також вжити заходів по наданню допомоги таким дітям. Також, п. 3 Розпорядження покладено окремі обов’язки на керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти про необхідність подання повідомлення до виконавчого комітету Ковалівської сільської ради у разі тривалої, не пов’язаної із хворобою, неявки дитини до школи, або ж систематичного невиконання нею домашніх завдань, явки у неохайному вигляді або із ознаками на тілі слідів фізичного  насилля.

Під поняттям «складні життєві обставини» розуміють соціальні, економічні, звичаєві, комунікаційні, вікові, медичні, родинні та інші проблеми і виклики, які людина (дитина) не в змозі подолати самостійно і які спричинюють її соціальну дезадаптацію, випадання зі звичних соціальних систем.

У різні часи в різних народів існували різні погляди на родину, своє місце в ній, місце родини в суспільстві, з'являлося щось нове, але разом з тим вона залишалася унікальним засобом збагаченням живої людської душі, яка постійно перебуває у пошуку, розвивається. Ідеальна родина немислима без любові. Любов – це тепло, ніжність, радість, які походять від мами до дитини. Це головна рушійна сила розвитку людства, те, заради чого існуємо всі ми, те, що спонукає людину до нерозважливо – героїчних вчинків.

У сім'ї кожен має почуватися комфортно. І рівень затишку, до речі, не залежить ні від квадратних метрів помешкання, ні від висоти його стелі, наявності євроремонту, побутової техніки та інших атрибутів статку. Набагато важливіший душевний комфорт. А це насамперед – теплий, м'який, здоровий морально – психологічний клімат. Нині зовнішній світ і без того досить напружений. Щодня на роботі, на вулиці, у чергах, переповненому транспорті нас підстерігають різні стреси. А якщо й у рідній домівці на нас чекає нова порція докорів, сварок – нервова система просто не витримує. Сім'я багато в чому виконує ще й психотерапевтичну функцію: насамперед це місце, де можна розслабитися, стати самим собою, де уважно вислухають і допоможуть. Тут цінується твоя індивідуальність, відомі твої звички; близькі знають, що може тебе засмутити, а що приємно потішити: взаєморозуміння наступає із напівслова, чи навіть без слів.

У сучасному світі на підсвідомість дитини впливає безліч факторів – мультфільми із незрозумілими героями, віртуальні ігри, інформація Інтернет-мережі, фільми жахів, соціальна адаптація серед однолітків, родина… Дитині у будь-якому віці важлива підтримка батьків, ніжність мами, мудре слово тата.

Що станеться, коли замість цього всього дитина бачить лише сварки дорослих, бруд, голод, образи та побої? В такому разі вона росте агресивною, із нестійкою психікою, не здатна досягти в житті кращого. Тому, бережіть своїх дітей, любіть і підтримуйте їх! Адже, від такого маленького сьогодні залежить впевнене завтра!

Фото без опису

Із Розпорядженням можна ознайомитися за посиланням https://kovalivska-gromada.gov.ua/docs/127269/

 


« повернутися


Розробка веб-сайтів для органів місцевого самоврядування
Пропонуємо веб-платформи по створенню власного веб-сайту державним органам влади, органам місцевого самоврядування та державним установам
Gromada.org.ua, Starostat.org.ua, Rayrada.org.ua, Rda.org.ua, Osv.org.ua

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано